آشنایی دختر و پسر در سایتهای همسریابی، اشکال دارد؟
اگر این کار زیر نظر افراد مطمئن، و با رعایت تمام شؤونات اسلامى، و اخذ مجوز از مقامات ذىصلاح صورت گیرد، اشکالی ندارد و ممکن است جلوى بسیارى از مشکلات ازدواجها را بگیرد. اما با توجه به ظرافت و حساسیتهاى مسأله، نیاز به برنامه ریزى دقیق دارد وگرنه شاید به روابط حرام بیانجامد.
فرآوری :تیموری/ کارشناس حوزه ـ بخش احکام اسلامی تبیان
آیا ازدواج از طریق سایت های همسر یابی اینترنتی موفق است؟
برای اینکه یک سایت همسریابی موفق داشته باشید و از خطرات احتمالی که به واسطه آن برای دختران و پسران جوان میتواند پیش بیاید جلوگیری کنید باید مدارک کاملی از دو طرف دریافت کنید و گزینهای در سایت پیشبینی شود که با پرداخت مبلغی کارشناسان سایت در مورد طرف مقابل تحقیق مناسبی از محل کار، محل زندگی و دوستان و آشنایان شخص و حتی محل تحصیلش انجام دهند و مانند یک خانواده واقعی به جوان کمک کنند که راه درست را انتخاب کند.
این سایتها باید مشاوره حضوری و آنلاین و تستهای شخصیتی مناسب هر دو نفر را انجام دهند و به آنان بهترین توصیهها را بکنند. اگر چنین تحولی در سایتهای همسریابی ایجاد شود و نقش آنها صرفاً زمینه آشنایی کسانی که به دلایلی قصد مخفی نگه داشتن حقایق را دارند نباشد، میتواند در ازدواج جوانان گام مؤثری بردارد.
ازدواج اینترنتی خوب یا بد؟
هنوز زمان زیادی از قتل دختر جوانی که به سودای ادامه تحصیل در امریکا فریب پسری از آن سوی آبها را خورده بود نمیگذرد. این دختر بر سر اشتباه خود و خانواده که به اندک اطلاعاتی که از جوان خواستگار داشتند اکتفا کرده بودند، جان خود را گذاشت اما ازدواجهای موفق زیادی هم شکل گرفته است که مبنای رابطه آن دنیای مجازی بوده است.
برای اینکه یک سایت همسریابی موفق داشته باشید و از خطرات احتمالی که به واسطه آن برای دختران و پسران جوان میتواند پیش بیاید جلوگیری کنید باید مدارک کاملی از دو طرف دریافت کنید و گزینهای در سایت پیشبینی شود که با پرداخت مبلغی کارشناسان سایت درمورد طرف مقابل تحقیق مناسبی از محل کار، محل زندگی ودوستان و آشنایان شخص و حتی محل تحصیلش انجام دهند و مانند یک خانواده واقعی به جوان کمک کنند که راه درست را انتخاب کند.
آسیب شناسان اجتماعی در بررسیهایی که در این مورد صورت دادهاند به این نتیجه رسیدهاند که ازدواج در شرایط آشنایی در سایتهای همسریابی اینترنتی حتی اگر با نظارت نهادهای واقعی هم صورت بگیرد چون براساس آگاهی نیست موفق نخواهد بود. از سوی دیگر این مسأله میتواند به سوءاستفادههای عاطفی از یک قشر خاص منجر شود.
تحقیقات نشان میدهد 80 درصد پسرها حاضر نیستند با دخترانی که قبلاً با آنها رابطه صمیمی داشتهاند ازدواج کنند و برای استفاده یا سوءاستفاده جنسی به سایتهای دوست و همسریابی مراجعه میکنند. چون واقعاً قصد ازدواج ندارند و هدفشان فریب دختران است.
میخواستم ببینم نظر مراجع دربارهی سایتهای همسریابی چیست؟ آیا آشنایی دختر و پسر در این گونه سایتها از نظر شرعی دارای اشکال است؟
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
تا آن جا که اطلاع داریم تاکنون افراد یا گروههای متعددى اقدام به این کار کردهاند. بعضى موفق بوده، و بعضى با مشکلات مواجه شدهاند، ولى به هر حال اگر این کار زیر نظر افراد مطمئن، و با رعایت تمام شؤونات اسلامى، و اخذ مجوز از مقامات ذىصلاح صورت گیرد، کار خوبى است، و ممکن است جلوى بسیارى از مشکلات ازدواجها را بگیرد. اما با توجه به ظرافت و حساسیتهاى مسأله، نیاز به برنامه ریزى دقیق دارد.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
چنانچه مفسده داشته باشد جائز نیست.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
به طور کلی باید درباره همسر آینده از نظر تدین و اخلاق تحقیق و بررسی کافی با همکاری خانواده انجام شود و ارتباط با نامحرم معرض فساد است و جایز نیست و سایتهای مذکور نباید چنین امکانی را فراهم کنند.منابع:
اسلام کوئست
مجله دلگرم